Burrito cu legume

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Mancaruri de legume, 13 Oct 2013 | 9223 vizualizari

 

Despre burrito, domnul Google ne spune ca este o lipie din faina de grau pliata in forma cilindrica consumata cu diverse umpluturi din legume si/ sau carne. Burrito in stil mexican in general contine orez simplu, fasole, salata verde (aici eu am facut exceptie pentru ca am inlocuit salata cu varza), salsa, carne, ardei iute, rosii, ciuperci, dovlecei, guacamole, smantana. Deci am fost foarte aproape.

 

INGREDIENTE

  • - lipie din comert sau homemade;
  • - 60 grame fasole Mung;
  • - 100 grame ciuperci ghebe;
  • - 1 ardei gras rosu;
  • - 1 ceapa alba mare;
  • - 1 rosie mare;
  • - 1 dovlecel;
  • - 1/4 capatana varza alba;
  • - ulei de masline;
  • - boia de ardei;
  • - curry;
  • - sare de mare;
  • - piper;
  • - busuioc proaspat;
  • - 2-3 linguri porumb din conserva (optional);
  • - guacamole:
  • avocado,
  • lamaie/ lime,
  • smantana/ iaurt,
  • parmezan,
  • piper,
  • sare
  • - sos tzatziki:
  • castraveti,
  • smantana/ iaurt,
  • sare,
  • piper,
  • marar/ busuioc.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burrito cu legume:

1. Incepem cu umplutura pentru lipie: fasolea se lasa peste noapte in apa. Se fierbe mult mai repede si se pregateste concomitent cu restul ingredientelor.

2. Se curata ceapa marunt si se caleste in ulei de masline pana devine transparenta, nu galbuie, nu maronie.

3. Legumele (dovleceii curatati de coaja, taiata cubulete, rosia taiata cubulete, ardeiul taiat cubulete, ciupercile curatate si spalate bine in apa multa) se adauga peste ceapa. Varza se poate consuma fie proaspata, fie taiata marunt si adaugata in tigaie peste legume. Ciupercile dupa ce se spala in apa multa, se taie din codita celor mai mari deoarece sunt mai lemnoase.

4. Se adauga fasolea scursa de apa. Totul se lasa la fiert pentru 10 minute sub capac.

5. Se pune capacul deoparte si se mai lasa pe foc inca 10 minute pana se mai evapora lichidul lasat de legume dar nu de tot.

6. Se condimenteaza cu boia, sare, piper, chili, curry.

7. Lipiile se pun intr-o tigaie incalzita cu ulei de masline si se lasa un minut pe fiecare parte, nu mai mult pentru ca se intaresc si crapa la impaturire.

8. Se adauga umplutura, sosul, se impaturesc si se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Burrito cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

13.10.2013, 20:00

Ce super...Cred ca este si foarte bun

MotanLaOale 1

13.10.2013, 21:11

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

14.10.2013, 12:26

Multumesc mult, dragi bucatarasi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Burritos cu carne tocata